Az ecetfa fenntartható termesztése: Legújabb kutatási eredmények a talajélet és növényi egészség összhangjáról

Én személy szerint mindig is lenyűgözött az ecetfa, vagy más néven amerikai ecetfa (Rhus typhina) képe, ahogy ősszel élénk pirosra vált a lombja. Számomra ez a növény nemcsak a természet…

Somfalvi Leó

Gyorsan növő örökzöldek: miért nem mindig a sebesség a kert fenntarthatóságának záloga?

Én személy szerint mindig is lenyűgözött, milyen gyorsan képes egy-egy örökzöld fa új életet lehelni egy kertbe. Olykor az idő szorítása miatt ez a gyorsaság épp olyan értékes, mint a…

Somfalvi Leó

„Ha még nem kóstoltad a bodzabogyó lekvárt, itt az ideje: lassan főzött ízek, amik visszahozzák nagymama konyhájának nyugalmát”

Én személy szerint mindig is értékeltem azokat a hagyományos recepteket, amelyek nem csak ízükben, de egészségmegőrző hatásukban is gazdagok. A bodzabogyó lekvár pontosan ilyen: egy régi, magyar konyhai örökség, amelyben…

Somfalvi Leó

Óriás parlagfű az EU-ban: Hogyan kezeljük hatékonyan és jogszerűen a növénytermesztésben?

Én személy szerint mindig megdöbbenek, hogy egyetlen növény milyen hatalmas problémát tud okozni az egészségünkben és a környezetünkben egyszerre. Az óriás parlagfű nem csak egy gyomnövény, hanem egy komplex ökológiai…

Almási Lencse

Cukordinnye: Amikor a gyümölcs cukorral kezd tárgyalni – lépésről lépésre a termesztés rejtelmeiben

Én személy szerint mindig is kíváncsi voltam, hogyan lehet egy viszonylag egyszerű gyümölcsből, mint a cukordinnye, kihozni a legjobb ízt és terméshozamot. Úgy gondolom, hogy a cukordinnye nem csak egy…

Almási Lencse